Početna Brusnica kompleks za mokraćni mjehur

Brusnica kompleks za mokraćni mjehur

Problemi s mokraćnim mjehurom nisu rijetki i češći su kod žena, a posebno pogođene skupine su osobe s šećernom bolesti, starije inkontinetne i nepokretne osobe, trudnice te osobe koje ne piju dovoljno tekućine.

Problemi se kod pojedinaca znaju ponavljati, pa je vrlo važno i u periodima bez tegoba voditi brigu o zdravlju mokraćnog sustava. Brusnica kompleks linija proizvoda sadrži kvalitetan ekstrakt američke brusnice (Vaccinium macrocarpon), standardiziran na najmanje 10 - 20 % proantocijanidina i vitamin C za normalnu funkciju imunološkog sustava.

PHARMOVAL - Brusnica kompleks

Proizvodi u Brusnica kompleks liniji:

  • D-manoza brusnica kompleks sadrži čak 2,5 g D-manoze, američku brusnicu, echinaceu, vitamin C te niacin i biotin koji doprinose održavanju normalnih sluznica. Konzumira se 1 vrećica dnevno rastopljena u čaši vodi. Proizvod je namijenjen za starije od 12 godina i odrasle više...

  • Brusnica kompleks kapsule uz ekstrakt američke brusnice i vitamin C sadrže beta-glukan te europsku zlatnicu (Solidago virgaurea) koja doprinose normalnoj funkciji mjehura i donjeg dijela mokraćnog sustava. Pogodne su za starije od 12 godina i odrasle. Više...

  • Brusnica kompleks kapi su prilagođenog sastava s vitaminom C i D, ne sadrže konzervans te su pogodne i za djecu već od godinu dana. Više...

O aktivnim sastojcima u Brusnica kompleks proizvodima:

Europska zlatnica (Solidago virgaurea) je biljka koja doprinosi normalnoj funkciji mjehura i donjeg dijela mokraćnog sustava i čija djelotvornost u tegobama s mokraćnim sustavom  počiva na tradicionalnoj upotrebi i na provedenim istraživanjima. Upravo europska zlatnica ima svoju ESCOP monografiju i preporuča se za zdravlje mokraćnog sustava.

Američka brusnica (Vaccinium macrocarpon) može se naći u obliku čajeva, soka ili dodataka prehrani. U dodacima prehrani se koriste najviše koncentracije i najlakše je provjeriti je li brusnica standardizirana na sadržaj proantocijanidina, skupine spojeva odgovornih za njezino aktivno djelovanje.

D-manoza je jednostavan šećer prirodno prisutan u namirnicama. Njegova učinkovitost i djelovanje široko je, ne razgrađuje se jednakim putem kao glukoza te se sporije oslobađa, a izlučuje se putem urina. D-manoza ne narušava fiziološku floru crijeva stoga ne izaziva neugodne nuspojave. Smatra se vrlo sigurnom i učinovitom za korištenje.

Beta-glukan je prirodni polisaharid, izoliran iz stanica kvasca (Saccharomyces cerevisiae), vrlo je učinkovit, siguran za korištenje, nema vremensko ograničenje primjene te nema nuspojava. 

Vitamini C i D su esencijalni mikronutrijenti koji su našem organizmu djeluju kao kofaktori za čitav niz metaboličkih i imunoloških reakcija. Iako potrebni u različitim količinama, oba su nužna za normalno funkcioniranje imunološkog sustava.

Gdje se mogu kupiti

Proizvodi se prodaju u svim ljekarnama ili ih možete naručiti na interent trgovini drogerija.hr.

Brusnica kompleks proizvodi dio su PHARMOVAL® linije dodataka prehrani.
Proizvodi ne sadrži sastojke životinjskog porijekla.