Početna Islandski lišaj - pomoć za nadraženo grlo

Islandski lišaj - pomoć za nadraženo grlo

Ekstrakt islandskog lišaja sadrži polisaharide koji provjereno ublažavaju nadražaj grla i ždrijela. Zbog svojih vrijednih i blagih svojstava, islandski lišaj primjeren je i za malu djecu već od godinu dana, ali i za odrasle

Bolno, nadraženo grlo često prati respiratorne infekcije. Simptomi variraju od laganog škakljanja, peckanja, blage nelagode pa sve do izrazite boli prilikom gutanja ili kašljanja. Kao prva pomoć za grlo, tradicionalno i već stoljećima se koristi ekstrakt islandskog lišaja. Islandski lišaj, unatoč svom nazivu, ne raste samo na Islandu nego na cijeloj sjevernoj polutci.1

Riječ je o simbiotskom odnosu između algi i gljiva, a sastoji se od steljke (talusa). Suhi ekstrakt islandskog lišaja dobiva se iz cijelog talusa te u svom sastavu ima vrijedne polisaharide koji oblažu sluznicu i na taj način ublažavaju nadražaj grla i ždrijela.

1. EMA. Assessment report on Cetraria islandica (L.) Acharius s.l., thallus. 2014;36866.

Islandski lisaj - PHARMOVAL

Islandski lišaj u spreju ili kao sirup        

Pharmoval linija dodataka prehrani i medicinskih proizvoda u svojoj ponudi ima dva proizvoda na nadraženo i bolno grlo s islandskim lišajem:

  • Islandski lišaj Forte sprej (medicinski proizvod)  više...
  • Islandski lišaj Plus sirup za djecu (1+)  više...

Islandski lišaj Forte sprej

Islandski lišaj Forte sprej medicinski je proizvod za nadraženu usnu šupljinu koji istovremeno štiti grlo. Formuliran je kako bi stvorio zaštitni prianjajući film na mukoznu membranu i time smanjio kontakt s vanjskim čimbenicima koji uzrokuju iritaciju. Štiti grlo od nadraženosti, smanjuje osjećaj žarenja u usnoj šupljini i povećava hidratiziranost sluznica. Uz ekstrakt islandskog lišaja sadrži i ekstrakt nevena, bagremov med, propolis, ekstrakt aloe vere te eterična ulja poljske metvice, eukaliptusa i majčine dušice. Zbog toga što dolazi u spreju, vrlo je praktičan i lako se aplicira.

Islandski lišaj Plus sirup

Islandski lišaj Plus sirup je dodatak prehrani za suho i nadraženo grlo koji uz provjereni ekstrakt islandskog lišaja sadrži i vitamin C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Ne sadrži konzervanse, a mogu ga koristiti djeca već od godinu dana starosti. Odličnog je okusa koji djeca rado prihvaćaju.

Gdje se mogu kupiti

Proizvodi se prodaju u ljekarnama ili ih možete naručiti na interent trgovini drogerija.hr.

Proizvodi Islandski lišaj Forte i Islandski lišaj Plus dio su PHARMOVAL® linije.
Proizvodi ne sadrži sastojke životinjskog porijekla.

Islandski lišaj (Cetraria islandica) ublažava nadražaj grla i ždrijela. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.