Почетна Производи Imunosal Imunosal течен додаток во исхраната

Imunosal течен додаток во исхраната

Почетна Производи Imunosal Imunosal течен додаток во исхраната

Imunosal течен додаток во исхраната

Imunosal® течниот додаток во исхраната содржи единствена комбинација на високопрочистен Goldcell® бета-глукан во количина соодветна за деца, и состојки (витамини и цинк) кои допринесуваат за нормална функција на имунолошкиот систем. Има одличен овошен вкус, што децата го сакаат.


Imunosal® течниот додаток во исхраната содржи состојки кои допринесуваат за:

 

  • нормална функција на имунолошкиот систем1
  • нормални ментални перформанси2
  • нормална когнитивна функција3
  • создавање на енергија4
  • нормално функционирање на нервниот систем5
  • намалување на замор и исцрпеност6

 


ПРЕПОРАЧАНА ДНЕВНА ДОЗА

Деца од 1-6 години

(2.5 ml)

Деца од 7-14 години

(5 ml)
Возрасни (10 ml)
Бета-(1,3/1,6) Д-глукан 10 mg 20 mg 40 mg
Цинк 2 mg 4 mg 8 mg
Витамин Е 2,5 mg α-TE 5 mg α-TE 10 mg α-TE
Витамин Ц 12.5 mg 25 mg 50 mg
Витамин Б1 0,25 mg 0,5 mg 1 mg
Витамин Б2 0,35 mg 0,7 mg 1,4 mg
Витамин Б6 0,35 mg 0,7 mg 1,4 mg
Фолна киселина 50 μg 100 μg 200 μg
Витамин Б12 0,35  μg 0,7 μg 1,4 μg
Пантотенска киселина 1,5 mg 3 mg 6 mg
Биотин 5  μg 10 μg 20 μg
Ниацин 4 mg NE 8 mg NE 16 mg NE

 

УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА

Деца до навршени 1 до 6 години земаат половина мала лажичка (2.5ml) дневно.

Деца од 7до 14 години една мала лажичка (5ml) дневно, а возрасните, 2 мали лажички (10ml) дневно.

Да се дава со оброк. Да се протресе пред употреба. Рокот на употреба после првото отварање на шишенцето е 2 месеци.

НАПОМЕНА

Да се чува вон дофат на мали деца.

Препорачаните дневни дози не смее да се пречекорат.

Додатокот во исхраната не е надоместок или замена за урамнотежена исхрана.

Важно е придржувањето до урамнотежена и разноврсна исхрана, и здрав начин на живот.

Пред употребата кај деца со навршени 1-3 години, потребна е консултација со лекар или фармацевт.

УСЛОВИ НА ЧУВАЊЕ

Да се чува на суво и темно место, на температура до 25°С.

ПРОИЗВОДИТЕЛ

PHARMOVAL d.o.o., Vukomerečka cesta 2, Zagreb, Hrvatska

НЕТО КОЛИЧИНА
150 ml

 

1) Цинкот, витамините Б6 i Б12, фолната киселина и витаминот Ц допринесуваат за нормална функција на имунолошкиот систем.
2) Пантотенската киселина допринесува за нормални ментални перформанси.
3) Цинкот допринесува за нормална когнитивна функција.
4) Тиаминот, ниацинот, пантотенската киселина, витамините Б6 и Б12, биотинот и витаминот  Ц допринесуваат за нормален метаболизам и создавање на енергија.
5) Рибофлавинот, ниацинот, витаминот Б6, тиаминот, биотинот, витаминот Б12 и витаминот Ц допринесуваат за нормално функционирање на нервниот систем.
6) Рибофлавинот, ниацинот, пантотенската киселина, витаминот B6, фолната киселина, витаминот B12 и витаминот Ц, допринесуваат за намалување на заморот и исцрпеноста.

 


Побарајте во аптеките!