Početna Zoom OFF

Zoom OFF repelent

Zoom OFF® sprej je nova generacija repelenta za zaštitu ljudi od komaraca, ali i krpelja, obada i drugih insekata

Osim što nas mogu učiniti nervoznim zbog svrbeža koji ostaje nakon što nas ubodu, komarci su i velika javnozdravstvena opasnost, a klimatske promjene nose prijetnju da se zarazne bolesti iz suptropskog pojasa počnu širiti i puno sjevernije.

Zoom OFF® repelent u sastavu ima 20 % ikaridina. Ikaridin je tvar s repelentnim svojstvima koja je sintetizirana u Europi i učinkovito i dugotrajno odbija komarce, krpelje, obade i druge insekte.

Učinkovito odbijanje insekata

Koncentracija od 20 % ikaridina pokazala se učinkovita u odbijanju komaraca i krpelja 12, pa čak i do 14 sati od nanošenja. Usporedno, drugi repelenti nude kraću zaštitu protiv komaraca, a protiv krpelja značajno kraću1, 2

Zoom OFF

Siguran i nježan za upotrebu

Uz odlična svojstva odbijanja insekata, Zoom OFF® je siguran za upotrebu pa ga mogu koristiti trudnice i može se koristiti kod djece već od 2 godine. Ne izaziva iritacije niti uzrokuje preosjetljivost kože, a siguran je i za okoliš. Brzo se upija i obogaćen je aloe verom kako bi koži pružio dodatnu njegu.
 

Ne ostavlja tragove na odjeći

S obzirom na dugotrajnu zaštitu i dobro ponašanje ikaridina pri višim temperaturama te u vlažnoj okolini, prikladan je i za sportaše, izletnike kao i duža putovanja. Zoom OFF® ne ostavlja tragove na odjeći i ne nagriza predmete od plastike i sintetike.
 

7 dobrih razloga za Zoom OFF® 

  • štiti do 12 sati od komaraca, ali i krpelja, obada i drugih insekata
  • prikladan je za cijelu obitelj, za trudnice i djecu od 2 godine
  • obogaćen je aloe verom za dodatnu njegu kože
  • u sastavu ne sadrži DEET 
  • ne nagriza sintetiku, plastiku i ne ostavlja tragove na odjeći
  • nije štetan po okoliš
  • proizvodi se u Hrvatskoj, svi sastojci su porijeklom iz EU

Količina: 100 ml

Zoom OFF® repelent dio je PHARMOVAL® PROTECT linije proizvoda za zaštitu.
Proizvodi se prodaju u svim ljekarnama ili ih možete naručiti na internet trgovini www.drogerija.hr

 

1 Naucke, T. J. et al. Field evaluation of the efficacy of proprietary repellent formulations with IR3535® and Picaridin against Aedes aegypti. Parasitol Res 101, 169–177 (2007).

2 Badolo, A., Ilboudo-Sanogo, E., Ouédraogo, A. P. & Costantini, C. Evaluation of the sensitivity of Aedes aegypti and Anopheles gambiae complex mosquitoes to two insect repellents: DEET and KBR 3023. Trop. Med. Int. Health 9, 330–334 (2004).